Header

Marit Talens, winnares 2015 en jurylid 2016


Foto: TOSTA ©

Tijdens de finale dit jaar zal winnares van Liet 2015, Marit Talens, jureren. Tijd om haar als ervaringsdeskundige eens te vragen wat er na zo’n overwinning allemaal op je af komt.

En dan ineens win je Liet 2015, wat gebeurt er dan?

“Ineens kwamen er allemaal leuke dingen op mijn pad. Allereerst natuurlijk SUNS Europe in Italië waar ik samen met Nigel mijn nummer mocht uitvoeren in een gigantisch theater in Udine. We eindigden zelfs als 2 e , maar het had ons in principe niets uitgemaakt op welke plaats we zouden eindigen want de ervaring op zich was al een enorme overwinning!”

Wat is er verder met je lied gebeurt?

“Na Udine hebben we in samenwerking met Jan Tekstra een compleet andere draai aan het nummer gegeven en deze opgenomen. Alle credits voor Jan trouwens, het is een top nummer geworden! Je hoort ‘m regelmatig op Omrop Fryslân.”

Er is toch ook een clip gemaakt?

“Ja klopt! Willem de Vries heeft dit weer geregeld. Zijn prijzengeld van de Bernlefprijs in 2015 heeft hij geïnvesteerd in de verjonging van de Friese muziekscene en zo heeft hij mij geholpen met een clip voor Libbenstier. Heel gaaf!”

En als het goed is zit je nu in een soort TOSTA band? Wat is dat precies?

“Na Liet heb ik dus een enorme boost gehad binnen de Friese muziekscene. En daarop volgde ook al snel een uitnodiging voor de minderheidstalen-band van het TOSTA-project. Iemand had me via SUNS Europe hiervoor aangeraden. Heel gaaf!”

Wat gebeurt er dan nu rondom dit project?

“We spelen in allemaal plaatsen in Europa waar ik dan dus ook voor Friesland uitkom en zo heel veel mag reizen en muziek maken met toffe muzikanten. Zo speelden we onlangs op de Admiraliteitsdagen in Dokkum, super super leuk!”

Tot slot, wat is Liet voor jou?

“Liet kan gewoon echt verschil maken in je muziekcarrière. Voor mij in ieder geval wel. Een ervaring die je niet wilt missen! Heel leuk dat ik dit jaar jurylid mag zijn.”

Door Tjitte Hogeterp (verliezend finalist 2015, bestuurslid Stichting Liet ‘91)

Partners