24 september Voorspeelronde Liet 2017

In tegenstelling tot eerdere edities organiseren we op 24 september 2017 een voorspeelronde voor de finalisten van Liet. Dit betekent dat alle deelnemers aan deze rond de eerste selectie hebben overleefd. Waarom we het nu zo doen? Volgend jaar wordt een belangrijk cultureel jaar, met natuurlijk ook een wat grotere Liet International podium in Leeuwarden. Waarop we hopelijk een groot aantal artiesten mogen verwelkomen uit veel andere Europese landen met een minderheidstaal. Om de winnaar van Liet 2017 een hele mooie entree te geven op het festival willen we vanuit Liet graag zoveel mogelijk ondersteuning aanbieden.

We vinden talentontwikkeling belangrijk en daarom zullen onze juryleden Jan Tekstra, Sjouke Nauta en Ruben Mulder op 24 september zoveel mogelijk adviezen en tips meegeven aan de deelnemers. Op 10 december strijden de 9 acts dan om de hoofdprijs van Liet én een plekje op het hoofdpodium van Liet International XXL (23 mei 2018)

Wanneer: zondag 24 september
Waar: Neushoorn
Hoe laat: zaal open 13.30, aanvang 14.00
Toegang: gratis

Ben je er klaar voor?! Morgenavond gaan we genieten van weer een fantastisch Satelliet huiskamertour, dit keer in ús Grou! 😍 We verzamelen om 19.30 bij Grootcafé Treemter. Je kunt de volgende artiesten zien knallen: - Leonard Ford - Chris Egbers - Dichters Edwin de Groot en Dirk Geerdink van RIXT Frysk Dichterskollektyf - Afsluiter Jack Bottleneck Op de poster vind je meer informatie over morgen. Zien we jou daar? Opgeven kan via de link in bio!

Nog één dag wachten en dan kunnen we genieten van de Satelliet húskeamertour in Oudebildtzijl! 🎵 . Nog even wat praktische informatie: we verzamelen tussen 19.30 en 20.00 uur bij Aerden Plaats. Daarna gaan we langs de huiskamerconcerten in het Graauwe Paard, Neeltjes schuur en Kerkje bij Simone. Vanaf 22.30 uur sluit Stonecrobs de avond af.🎤 . We hopen natuurlijk dat jij er ook bij bent, want het belooft een geweldige avond te worden! ✌️ Aanmelden kan via de link in onze bio. Heb je vragen? Stuur ons een bericht!

Heb je gister live naar de radio van Omrop Fryslân geluisterd? Dan heb je misschien wel Folkert-Hans, de eerste halve finalist, gehoord! De komende twee weken, van 29 september t/m 13 oktober, kun je elke dag een genomineerde live op de radio horen. De 15 genomineerden vind je nogmaals in de link in onze bio!

UPDATE: aanstaande crossover gaat in verband met ziekte niet door! De nieuwe datum wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Na Wiebe Kaspers en Esther de Jong is het nu de beurt aan de crossover-composities van @woeblindbirds en Elizabeth Kooy! 🎶 Aanstaande vrijdagmiddag zal dit duo te zien en te horen zijn bij Noardewyn Live, te volgen via radio, TV en internet. Alle crossover duo’s zullen ook optreden tijdens de finale van Liet op 15 november. #Liet2019

Ze zijn bekend: de 15 kandidaten voor Liet 2019! 🎤 Vanaf 29 september kun je bij Omrop Fryslân elke dag een kandidaat live op de radio horen. Uiteindelijk gaan er 10 kandidaten door naar de finale. Wil je graag stemmen op jouw favoriete finalist? Dat kan! Na 13 oktober komen de live-optredens op onze website te staan en kun je stemmen op de artiest die jij het beste vond. Alle genomineerden vind je via www.liet.nl (link in bio).🎙️