J.A.N.

J.A.N. is het project van singer-songwriter Jan Hoekstra. Jan is al van jongs af aan bezig met het maken van muziek. Eerst maakte hij muziek met zijn familieleden, later in verschillende bands (o.a. Pledget en de Beugelband). Ondertussen werd hij ook gevraagd voor muziek- en theaterprojecten.

Al snel kwam de aandrang om ook eigen werk te maken. Eerst in het Engels, later in het Nederlands, maar uiteindelijk in het Fries. Die omslag kwam doordat hij, met de band Yldau, het Fries songfestival Liet won in 2012.

Ondertussen liggen er aardig wat nummers klaar. Dit zijn sfeervolle liedjes met soms persoonlijke teksten, hier en daar stof ter nadenken en ook nog wel eens een kleine knipoog. Een van die nummers is ‘Heger’. Met dit nummer staat hij dit jaar in de finale van Liet 2019.

Zijn andere liedjes neemt Jan mee naar zijn optredens. Jan en zijn band, bestaande uit drummer Pieter Feenstra, toetsenist Paul van Dijk en zusjes Marije en Yldau Hoekstra op bas en achtergrondzang, duiken al op aardig wat podia op. Soms komt Jan ook alleen. Gewoon een man met een gitaar. Dan komt hij soms heel dichtbij, zo dichtbij dat het gewone bijzonder wordt.