De finalisten van Liet 2023

Komende donderdag is het zover; de finale van Liet 2023! Om alvast wat in de sfeer te komen, volgen hier nogmaals de artiesten en de titels van hun songs. Je kunt donderdagavond vanaf ongeveer 21.00 online stemmen op je favoriete artiest en song via de website van Liet of via Facebook en Instagram.

De Mann’

Sinds 2018 maken de Mann’ Friestalige muziek. De band bestaat uit Freerk Siemen Hospes, Johannes Hospes, Bruno Rummler en Durk Sybesma. De inspiratie voor het lied Mei dy is het leven zelf, over hoe je jezelf kunt verliezen in de ander.

Samar Watt

Samar Watt bestaat uit Nico Sinnema, Sjaak Weiland, Willem Kemper en Peter Sinnema. De song Coaches gaat over de honderdduizenden coaches die er tegenwoordig zijn, een lied met een knipoog.

Volkk!!

Volkk!! maakt grenzeloze folkmuziek. Volkk!! zegt zelf over haar lied Dûnsje: “Dûnsje gaat niet over dansen! Mannen willen niet dansen en dansen is niet stoer. Waar gaat het dan wel over? Natuurlijk, waar alle liedjes eigenlijk over gaan!”.

DEUN VAN SEUN

Deun van Seun heeft het lied met de langste titel: Een lied waarut bliekt dat suwel meens as dier graach naar Dokkum riedt, toch?! Jankobus Seunnenga, Julian Dijkstra en Sander Veldman maken in hun lied een autorit van Leeuwarden naar Dokkum met alle hindernissen die ze onderweg tegenkomen.

Melissa Pander


Melissa zingt in Foarby over het moment dat ze haar liefste is tegengekomen en ze wilde dat dát moment nooit meer voorbij zou gaan.

Bone of Contention

Bone of Contention bestaat uit Hilbrand van der Woude, Christiaan Beers, Hermann Engelmann, Jeroen Jeeninga en Mark Jeeninga. Hun nummer Ljocht is fuort gaat over de reactie op een plotselinge en heftige dreiging, waarbij men reflectief in de survival modus schiet.

Ms T Mar Jazz

Ms T Mar Jazz is een melodieuze easy loungie jazz formatie. Ze wil een relaxed en ontspannen sfeer creëren waarin zelfs het Fries zwoel en anders dan anders klinkt. Nu, dat is goed te horen in het nummer Bist do by my.

Grymtosk

Mei myn maten yn’e hell, vertelt Hille Hiddema, alias Grymtosk, het verhaal over Kening Redbad. Hij weigerde zich te laten dopen, dan ging hij nog liever naar zijn maten in de hel.