Dichter skriuwt Liet

Op zondag 26 november organiseert Liet, in samenwerking met Jan Tekstra een open atelier met dichters en muzikanten/songwriters. We doen dit in Grand Café De Friesche Club, in Leeuwarden.

Het schrijven van een goeie songtekst is niet eenvoudig en vaak een eenzaam proces. Om meer inzicht te krijgen in hoe dit proces in z’n werk gaat, koppelen we een aantal gerenommeerde Friese dichters aan een paar goeie muzikanten/songwriters en geven hen de opdracht om in korte tijd samen een lied te maken.

De drie koppels gaan op verschillende locaties met deze opdracht aan de slag. Het eerste koppel blijft in het café van De Friese Club, het tweede gaat naar “De Bestemming“, een tjalk aan de Willemskade, en het derde koppel gaat aan het werk in boekhandel Van der Velde aan de Nieuwestad.

Het leuke is dat je als publiek de verschillende locaties kunt bezoeken en zo kunt meekijken/ meeluisteren hoe de dichters en songwriters samen een nieuw lied maken. Je kunt op één locatie blijven, maar ze ook alle drie bezoeken. De werklocaties liggen op loopafstand van De Friese Club.

Na zo’n anderhalf uur komt iedereen terug, presenteren de koppels wat ze hebben gemaakt en gaat Jan Tekstra met hen in gesprek.

De deelnemende dichters/artiesten zijn: Arjan Hut, Elmar Kuiper, Sigrid Kingma, Robert Dorn, Wiebe Kaspers en Aafke Zuidersma.

Datum: 26 november 2017
Locatie: De Friesche Club, Ruiterskwartier 57, 8911 BP Leeuwarden
Duur: 14.00 – 17.00 (deur open 13.30)
Toegang: gratis