Dichter skriuwt Liet

Op zondag 26 november organiseert Liet, in samenwerking met Jan Tekstra een open atelier met dichters en muzikanten/songwriters. We doen dit in Grand Café De Friesche Club, in Leeuwarden.

Het schrijven van een goeie songtekst is niet eenvoudig en vaak een eenzaam proces. Om meer inzicht te krijgen in hoe dit proces in z’n werk gaat, koppelen we een aantal gerenommeerde Friese dichters aan een paar goeie muzikanten/songwriters en geven hen de opdracht om in korte tijd samen een lied te maken.

De drie koppels gaan op verschillende locaties met deze opdracht aan de slag. Het eerste koppel blijft in het café van De Friese Club, het tweede gaat naar “De Bestemming“, een tjalk aan de Willemskade, en het derde koppel gaat aan het werk in boekhandel Van der Velde aan de Nieuwestad.

Het leuke is dat je als publiek de verschillende locaties kunt bezoeken en zo kunt meekijken/ meeluisteren hoe de dichters en songwriters samen een nieuw lied maken. Je kunt op één locatie blijven, maar ze ook alle drie bezoeken. De werklocaties liggen op loopafstand van De Friese Club.

Na zo’n anderhalf uur komt iedereen terug, presenteren de koppels wat ze hebben gemaakt en gaat Jan Tekstra met hen in gesprek.

De deelnemende dichters/artiesten zijn: Arjan Hut, Elmar Kuiper, Sigrid Kingma, Robert Dorn, Wiebe Kaspers en Aafke Zuidersma.

Datum: 26 november 2017
Locatie: De Friesche Club, Ruiterskwartier 57, 8911 BP Leeuwarden
Duur: 14.00 – 17.00 (deur open 13.30)
Toegang: gratis

Ben je er klaar voor?! Morgenavond gaan we genieten van weer een fantastisch Satelliet huiskamertour, dit keer in ús Grou! 😍 We verzamelen om 19.30 bij Grootcafé Treemter. Je kunt de volgende artiesten zien knallen: - Leonard Ford - Chris Egbers - Dichters Edwin de Groot en Dirk Geerdink van RIXT Frysk Dichterskollektyf - Afsluiter Jack Bottleneck Op de poster vind je meer informatie over morgen. Zien we jou daar? Opgeven kan via de link in bio!

Nog één dag wachten en dan kunnen we genieten van de Satelliet húskeamertour in Oudebildtzijl! 🎵 . Nog even wat praktische informatie: we verzamelen tussen 19.30 en 20.00 uur bij Aerden Plaats. Daarna gaan we langs de huiskamerconcerten in het Graauwe Paard, Neeltjes schuur en Kerkje bij Simone. Vanaf 22.30 uur sluit Stonecrobs de avond af.🎤 . We hopen natuurlijk dat jij er ook bij bent, want het belooft een geweldige avond te worden! ✌️ Aanmelden kan via de link in onze bio. Heb je vragen? Stuur ons een bericht!

Heb je gister live naar de radio van Omrop Fryslân geluisterd? Dan heb je misschien wel Folkert-Hans, de eerste halve finalist, gehoord! De komende twee weken, van 29 september t/m 13 oktober, kun je elke dag een genomineerde live op de radio horen. De 15 genomineerden vind je nogmaals in de link in onze bio!

UPDATE: aanstaande crossover gaat in verband met ziekte niet door! De nieuwe datum wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Na Wiebe Kaspers en Esther de Jong is het nu de beurt aan de crossover-composities van @woeblindbirds en Elizabeth Kooy! 🎶 Aanstaande vrijdagmiddag zal dit duo te zien en te horen zijn bij Noardewyn Live, te volgen via radio, TV en internet. Alle crossover duo’s zullen ook optreden tijdens de finale van Liet op 15 november. #Liet2019

Ze zijn bekend: de 15 kandidaten voor Liet 2019! 🎤 Vanaf 29 september kun je bij Omrop Fryslân elke dag een kandidaat live op de radio horen. Uiteindelijk gaan er 10 kandidaten door naar de finale. Wil je graag stemmen op jouw favoriete finalist? Dat kan! Na 13 oktober komen de live-optredens op onze website te staan en kun je stemmen op de artiest die jij het beste vond. Alle genomineerden vind je via www.liet.nl (link in bio).🎙️