Iris Kroes, Zea en meer naar Liet 2020

Het muziekprogramma van Liet2020 is compleet. De drie duo’s, Iris Kroes en Wander Kars, Huub Prins en Bobby Choco en Zea met DINA zijn door Liet samengesteld en maken nieuwe Friestalige muziek. Het programma vindt op 6 november tijdens de finale in Neushoorn plaats. En er is nog meer nieuws: Liet heeft met festival Explore the North een mooie nieuwe partner! 

Van Fries Songfestival naar een grotere platformfunctie voor Friestalige muziek: Liet is volop in ontwikkeling. Dat doen we onder meer door, net als vorig jaar, artiesten te programmeren die speciaal voor Liet nieuwe Friestalige muziek schrijven. 

Harpiste en The Voice of Holland-winnares Iris Kroes werkt met electro- en raveproducer Wander Kars (o.a HuSo en Bastard Sugar). 

Zea, het soloproject van de Friese Amsterdammer Arnold de Boer (ook The Ex) speelde al in meer dan veertig landen op zes continenten vooral Friese muziek en werkt met ‘world-indie’ singersong-writer DINA. 

Het derde duo bestaat uit Huub Prins (Elias Elgersma van onder andere The Homesick, Yuko Yuko) met Bobby Choco (het nieuwe alter ego van Roy Veentra, ook wel Idiott Smith). 

De artiesten treden tussen de deelnemers aan de songcontest op tijdens finale en doen dus niet mee om de winst. 

Explore the North nieuwe partner van Liet

Onderdeel van het vernieuwde Liet is ook de samenwerking met festival Explore the North. Het muziekprogramma wordt ook gepresenteerd op het stadsfestival voor literatuur, muziek en theater.

Mark Hospers van Explore the North daarover: ‘In het festival stellen we kwaliteit, experiment en talent centraal. Door het partnerprogramma met Liet kunnen we nu beter laten zien hoe groot de schoonheid en potentie van de Friese taal in podiumkunsten is, en kunnen we de komende jaren werken aan het ontwikkelen van spannende nieuwe makers en vormen in de Friestalige muziek’. Ook onze Liet-voorzitter Gerard van der Veer is blij: ‘Explore en Liet spreken beide een eigen doelgroep aan qua publiek en artiesten. Tijd om elkaar te leren kennen en te versterken met de podiumkunsten in combinatie met de Friese taal.’