LIET 2020+1: finale Fries songfestival gaat door

Stichting LIET ’91 organiseert op 3 april voor de 29e keer het Friestalige songfestival Liet: een wedstrijd voor het beste originele lied in het Fries of in een van de Friese streektalen. Deze editie stond eerst op de agenda voor november 2020, maar kon toen niet doorgaan vanwege de coronabeperkingen. De finale krijgt als naam LIET 2020+1.

Het wordt een bijzondere editie in poppodium Neushoorn in Leeuwarden, want voor het eerst is er geen publiek bij. Dat heeft ook alles te maken met de coronamaatregelen die nog gelden. Toch hoeven liefhebbers van het Friese lied niets te missen, want Omrop Fryslân zendt het festival online en op televisie live uit.

Het songfestival krijgt een afwisselend programma. De acht finalisten, die zich vorig jaar al kwalificeerden, doen mee voor de Tekstprijs en de Juryprijs. De finalisten zijn Janneke de Boer, Fegebart, Douwe Dykstra, MOSKEN, Bokke en de Heidehippers, BANT, Volk!! en Sample Text. Daarnaast gaat Liet door met het succesvolle crossover-programma, waarbij bekende artiesten in duo’s zelfgeschreven splinternieuwe Friestalige composities voor het eerst uitvoeren. Die duo’s die optreden in de finale zijn Iris Kroes & Wander Kars, ZEA & Dina en Huub Prins & Bobby Choco.