Meer dan 20 inschrijvingen voor Liet 2020

Voor het Friese songfestival Liet zijn dit jaar 22 nieuwe Friestalige liedjes ingezonden. De finale van Liet 2020 vindt op vrijdag 6 november plaats in poppodium Neushoorn in Leeuwarden. De beste acht liedjes strijden daar met elkaar om de eindoverwinning. Vanwege het coronavirus kunnen dit jaar maar een beperkt aantal toeschouwers de finale bijwonen.

De komende weken zal de selectiejury, die bestaat uit Willo de Bildt (muziekdocent D’Drive), Wim Brons (radiopresentator Omrop Fryslân) en Esther de Jong (singer songwriter), uit de 22 inschrijvingen de beste twaalf selecteren. Deze kopgroep krijgt een live optreden bij Omrop Fryslân en doet begin oktober mee aan een digitale stemming onder het publiek. De twee acts die de meeste stemmen van de Friese bevolking krijgt, plaatsen zich voor de finale. De andere zes finalisten worden aangewezen door de selectiejury.

“Voor de finalisten hebben we dit jaar ook weer wat nieuws”, aldus Liet-voorzitter Gerard van der Veer. “Ze kunnen onze kosten muziekcoach Janneke Brakels inhuren voor een sparringsessie om te werken aan de perfomance voor de finale. Die laatste puntjes op de i kunnen soms een groot verschil maken.”

Naast de finale heeft de organisatie van Liet opnieuw zes bekende Friese artiesten gevraagd in drie duo’s nieuwe Friestalige liedjes te schrijven en op te voeren tijdens de finale.