Nieuwe datum voor finale Liet 2021

De finale van Liet 2021 wordt gehouden op woensdag 17 november in Neushoorn in Leeuwarden. Aanvankelijk stond de finale gepland op 19 november, maar na overleg is besloten om de finale twee dagen naar voren te halen. De inschrijving voor artiesten is inmiddels van start (je vindt het formulier onderaan dit bericht).

De inschrijving sluit op maandag 26 juli. Daarna besluit de selectiejury welke kandidaten mee mogen doen aan de voorronde bij Omrop Fryslân. Dat wordt eind september/begin oktober. Natuurlijk ga jij ervan uit dat je wordt geselecteerd, dus houd rekening met die data. De precieze data worden zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Uit die voorronde bij Omrop Fryslân komen in totaal acht finalisten. Die worden bepaald door de selectiejury en publieksstemmen. De acht finalisten doen mee aan de finale van Liet op 17 november. Om jullie daar goed op te kunnen voorbereiden verzorgen wij in de aanloop naar 17 november nog een workshop voor alle 12 geselecteerden. Daar krijgen jullie later meer informatie over.

De winnaar van de finale kwalificeert zich voor Liet International op 13 mei 2022 in het Deense Tønder.

Lees voor je inschrijving hier het reglement door.