Publiekstemming Liet 2020 van start

Dertien acts nog in de race voor finale

Publiek kan vanaf vandaag online een stem uitbrengen op één van de dertien acts, die nog in de race zijn voor een finaleplek van Liet 2020. Het Friese songfestival wordt dit jaar op vrijdag 6 november gehouden in poppodium Neushoorn in Leeuwarden. De twee acts met de meeste stemmen van het Friese publiek kwalificeren zich rechtstreeks voor de finale. Stemmen kan hier. De overige zes finalisten worden aangewezen door een selectiejury, bestaande uit singer songwriter Esther de Jong, radiopresentator Wim Brons en muziekdocent Willo de Bildt.

“Vorig jaar brachten de inwoners van Fryslân bijna 2000 stemmen uit. Dat was al een groei van meer dan 30 % met het jaar ervoor. We hopen dat die groei dit jaar doorzet”, aldus voorzitter Gerard van der Veer van Liet. Er kan gestemd worden tot vrijdag 16 oktober op één van de volgende acts: Duo Dronkers & Alinda, Vocal Roses, Sample Text, BANT, Fegebart, Fryaz, Fisk & The Stereo Machine, Janneke de Boer, Jilt & Bruno, Volk!!, Bokke en de Heidehippers en MOSKEN. Jammer genoeg kan er niet op Douwe Dykstra worden gestemd omdat hij voor de opname ziek was. Hij doet nog wel mee voor de aanwijsplek door de selectiejury.

De jury voor de finale is inmiddels ook rond. Deze jury wordt aangevoerd door de Friese singer songwriter Marcel Smit en bestaat verder uit Angeline Westra (winnaar Liet 2019), Remco Kuiper (dichter) en Nick Veenstra (o.a. programmeur Welcome to the Village). Vanwege corona is er voor dit jaar een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar. De kaartverkoop start binnenkort via Neushoorn.