Vacatures: Liet zoekt nieuwe penningmeester en producer

Heb jij een muziekhart en ben jij ook nog verknocht aan Friestalige muziek? Krijg jij er energie van om met een leuke groep mensen samen iets op te bouwen? Dan zoeken wij jou!

Het Friese songfestival Liet is een nieuwe koers ingeslagen, naast onze zoektocht naar nieuw Fries muziektalent willen we de Friese popmuziek ook vernieuwen. Zo organiseren we naast het bekende Liet-festival ook workshops, huiskamerconcerten, een uniek crossover-programma met bekende popacts zoals Broken Brass Ensemble ft. Ed Lip en Aart Lus, Wiebe Kaspers & Esther de Jong, Woe Blind Birds & Elizabeth Kooy, Marcel Smit & Leonard Ford.

Als organisatie van deze evenementen zetten we deze nieuwe koers door. Daarvoor zoeken we versterking voor ons bestuur. We zoeken een penningmeester en een producer.

Vacature bestuurslid financiën/penningmeester

Per 1 februari 2021 zoekt Liet een nieuwe penningmeester. Dit wordt er van je verwacht:

  • Je bewaakt en stelt de begroting op;
  • Je voert de financiële administratie;
  • Je verzorgt de financiële bijlages bij de aanvraag van subsidies bij diverse subsidiegevers en fondsen;
  • Je bent aanspreekpunt voor het administratiekantoor.
  • Je hebt affiniteit met en je onderschrijft de doelstelling van de Stichting Liet ’91;
  • Je bent in staat een bijdrage te leveren aan de mening- en besluitvorming van het bestuur en je bent in het bijzonder een goed sparringpartner voor wat jouw portefeuille betreft;
  • Je bent in staat om creatief en ‘out-of-the-box’ te denken;
  • Je hebt een ‘hands on’-mentaliteit en je bent bereid om (bij gelegenheid) ook zelf praktische zaken voor Liet uit te voeren, bijvoorbeeld tijdens festivals;
  • Je hebt een gezond gevoel voor humor.

Als je geïnteresseerd bent of meer wilt weten over deze functie, dan kun je contact opnemen met de huidige penningmeester Geert Dantuma (06 13 91 93 74) of met voorzitter Gerard van der Veer (info@gerardvanderveer.com). Je kunt ook een mailtje sturen naar penningmeesterliet@gmail.com.

Vacature producer

In de voorbereiding naar de finale van Liet moet er veel gebeuren: inschrijving van muzikanten, instructie van de selectiejury en de wedstrijdjury, overleg met stagemanager en technici, locatie regelen, workshop(s) organiseren, overleg met Omrop Fryslân, persberichten schrijven en versturen en ga zo nog maar even door.

Om ons bij die klussen te helpen zoeken we een vrijwilliger die het fijn vindt om te organiseren en goed kan samenwerken in een klein team. Als je Fries kunt schrijven is dat een groot voordeel.

Wil jij ons hierbij helpen? We kunnen ons voorstellen dat je eerst nog vragen hebt. Daarvoor kun je contact opnemen met Tjallien Kalsbeek via tjallienkalsbeek@outlook.com.

Doelstelling van de stichting

De stichting Liet’91 heeft ten doel om nieuwe Friestalige muziek te bevorderen en te promoten en om het Friestalige repertoire een kwaliteitsimpuls te geven. Liet organiseert daartoe onder meer jaarlijks een wedstrijd voor het beste en meest originele lied in het Fries of in één van de Friese streektalen. De winnaar vertegenwoordigt Fryslân op Liet International, het tweejaarlijkse Europese songfestival voor minderheidstalen.