De Fryske Nije

De Fryske Nije is een nieuw evenement van Liet, waarbij artiesten uit Friesland die al langer met muziek en dichten bezig zijn, wordt gevraagd een nummer of tekst in het Fries te schrijven en uit te voeren. Dit is ontstaan vanuit de behoefte van Liet om jong muzikaal talent te inspireren in het Fries te schrijven en zich in te schrijven voor Liet.

Doelstellingen: aandacht voor de Friese taal in de muzikale arena en jong talent inspireren in de Friese taal te schrijven.

De Fryske Nije is in 2022 voor het eerst georganiseerd met de volgende artiesten: Boaz, Immen, ZEA, Merina Gris, Rowan Veltman en Marije de Vries hebben deze avond laten zien wat ze in huis hebben. Vanuit spoken word collectief ‘Dichter Bij Leeuwarden’ betraden woordkunstenaars Gabriela Terpstra, Christa Niklewicz en Joel Hut het podium. De optredens waren deels in intieme setting en deels op het grote podium. De Fryske Nije is overigens geen vervanging van LIET, het Friese songfestival welke in 2024 weer wordt georganiseerd.

Foto’s: PDF-Grafie

De Fryske Nije 2022 deel 1
De Fryske Nije 2022 deel 1
De Fryske Nije 2022 deel 2
De Fryske Nije 2022 deel 2

Partners

LIET WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR ONZE PARTNERS: