18 inschrijvingen voor Liet 2024

Er zijn dit jaar 18 nieuwe Frysktalige liedjes ingestuurd voor het Frysk songfestival Liet. De finale van Liet vindt dit jaar plaats op donderdag 19 september in poppodium Neushoorn te Leeuwarden. De beste 8 liedjes gaan daar om de overwinning strijden.

De komende weken gaat een selectiejury, bestaande uit Pieter de Boer (muzikant en sinds kort muziekrecensent), Christa Nicklewicz (dichteres), Denise Rivera (zangeres) en Wim Brons (radiopresentator Omrop Fryslân), uit de 18 inzendingen de beste 12 selecteren. De liedjes en teksten worden vanaf 31 mei gepubliceerd op de website fan Frysk sjongfestival Liet  (www.liet.frl of www.liet.nl), waarna het Friese publiek kan meedoen aan de digitale stemming. De act met de meeste stemmen van het Friese publiek plaatst zich rechtstreeks voor de finale. De andere zeven finalisten worden aangewezen door de selectiejury.

“Ook dit jaar krijgen de finalisten op onze kosten een sparringsessie met muziekcoach Janneke Brakels aangeboden”, zo zegt Liet-voorzitter Frans Veltman. “Daarnaast is er veel aandacht vanuit de provinciale pers en vorig jaar was er tijdens de finale veel interesse van verschillende programmeurs van Friese muziekfestivals”.

In de finale van 19 september zal de winnaar van afgelopen jaar acte de présence geven, Melissa Pander gaat samen met haar begeleidingsband een paar gloednieuwe songs ten gehore brengen.

Partners

LIET WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR ONZE PARTNERS: