Regio Songfestival 2024 in Maastricht

Op 4 november 2023 vond de allereerste Regio Songfestival plaats in de Stadsschouwburg te Utrecht. Een primeur van een prachtig mooi festival waarvoor alle 13 regionale omroepen de handen in elkaar hebben geslagen om er een zeer geslaagde avond van te maken. En dat was het zeker. De winnaar van deze editie was zangeres Emmy Ackermans die werd uitgezonden door L1, provincie Limburg. Daarom zal de tweede editie van het Regio Songfestval op zaterdag 9 november in Theater aan het Vrijthof te Maastricht plaatsvinden.

Ook dit jaar zal iedere omroep een eigen voorronde houden om de finalist te selecteren. De vorm verschilt. De criteria blijven hetzelfde, waarbij de finalisten nummers (grotendeels) in het Nederlands of in een streektaal zingen. Ze mogen nog geen Top 40-notering gehad hebben en het ingezonden nummer mag nog niet eerder uitgebracht zijn. Meer informatie over het Regio Songfestival, het reglement en de editie van 2023 is te vinden op regiosongfestival.nl.  

Voor Omrop Fryslân zal Frysk Sjongfestival Liet ook dit jaar de voorronde organiseren. De winnaar gaat Liet en Omrop Fryslân vertegenwoordigen in Maastricht!

Partners

LIET WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR ONZE PARTNERS: