Dertien deelnemers naar tweede ronde Liet2020

Nieuw nieuws! De dertien deelnemers die zich hebben geplaatst voor de tweede ronde van Liet zijn bekend. Hier zijn de namen:

Douwe Dijkstra
Duo Dronkers & Alinda
Vocal Roses
Sample Text
Bant
Fegebart
Fryaz
Fisk & The Stereo Machine
Janneke de Boer
Jilt & Bruno
Volk!
Bokke en de Heidehippers
Mosken 

Deze selectie is door onze jury gemaakt uit in totaal 22 inzendingen. Hiervan blijven weer acht acts over die deelnemen aan de finale op vrijdag 6 november in Neushoorn. De selectiejury bestaat uit Esther de Jong, Wim Brons en Willo de Bildt.

Vanaf begin oktober kan er door publiek worden gestemd op de acts. De twee acts die de meeste stemmen krijgen plaatsen zich direct voor de finale. De andere zes finalisten worden geselecteerd door de jury. 

De komende maand treden alle acts live op in het muziekprogramma Noardewyn bij Omrop Fryslân radio & tv. Ook worden zij gekoppeld aan muziekcoach Janneke Brakels om te werken aan de performance voor de finale. 

“Er is dit jaar veel verscheidenheid wat inzendingen betreft”, aldus Liet-voorzitter Gerard van der Veer. “Naast traditionele liedjes zien we dat deelnemers ook wat meer het experiment zoeken. Een mooie ontwikkeling.”

In de finale zullen vijf nieuwe juryleden de beoordeling voor hun rekening nemen. De muziek van alle acts is later via deze site en onze social media te beluisteren.