Finalisten Liet 2023 bekend

De acht artiesten die op 12 oktober in de finale van het Frysk Songfestival Liet staan, zijn bekend. De selectiejury heeft de eerste selectie gedaan, het publiek mocht een wildcard weggeven door een online stemming. Er is massaal gestemd, het Friestalige lied leeft in Friesland!

De artiesten die in de Neushoorn gaan optreden, zijn Melissa Pander, DEUN VAN SEUN, Hille Hiddema, MsT Mar Jazz, Bone of Contention, Samar Watt, De Mann’ en Volk!!

Een van deze 8 artiesten wordt de opvolger van Adri de Boer die in april 2021 Liet gewonnen heeft met Bliuw mar by my. De winnaar van Liet 2023 heeft een primeur want naast dat de winnaar in 2024 afgevaardigd wordt naar Liet International, zal de winnaar ook op 4 november, Friesland en Omrop Fryslân vertegenwoordigen op het Regio Songfestival in Utrecht.

Voor het liet met de beste songtekst ligt de Gryt van Duinen-tekstprijs klaar. Haar liefde voor de Friese taal en in het bijzonder voor het Frysk Sjongfestival Liet, blijkt uit het legaat wat Liet van Gryt van Duinen heeft gekregen. Het geeft een extra dimensie aan de tekstprijs.

Het Friese publiek heeft meer dan 1200 stemmen uitgebracht en daarmee aangegeven wie zij graag in de finale willen zien. De artiest met de meeste stemmen staat rechtstreeks in de finale. “Mooi dat er weer zoveel mensen gestemd hebben”, zegt Liet-voorzitter Frans Veltman. “We hebben acht hele verschillende optredens, het is een mooie opsteker voor het Friestalige lied!

Op 12 oktober staan niet alleen de acht finalisten op het podium. De winnaar van SjONG, Dani Jellesma, zal optreden met zijn winnende lied Wa ek mar. Het publiek kan op de avond van de finale wederom stemmen op het lied dat de voorkeur heeft, zowel in de zaal als online. De finale is vanaf 19.30 live via de televisie te volgen op Omrop Fryslân en via de Omrop-app.