Inschrijving Liet 2018 start met ‘Workshopdag‘

De inschrijving voor de nieuwe editie van Liet staat weer open. Vanaf vandaag kunnen bands en singer-songwriters zich aanmelden voor het jaarlijkse Friese songfestival dat dit jaar op 13 mei zal plaatsvinden in Neushoorn in Leeuwarden. Aanmelden kan via de site www.liet.nl.

Dit jaar wordt een spannende editie, want de winnaar van Liet 2018 gaat gelijk door naar de finale van Liet International XXL die dit jaar op woensdag 23 mei (10 dagen later) ook in Leeuwarden zal plaatsvinden.

De nieuwe koers van Liet is gericht op talentontwikkeling. In samenwerking met Neushoorn organiseren we op 17 maart een speciale ‘workshopdag’ waarop de deelnemers hulp en advies van professionals kunnen krijgen bij het schrijven, vertalen of verder ontwikkelen van het nummer/lied waarmee ze het podium op willen. De workshops staan onder leiding van Jan Tekstra, bijgestaan door collega-professionals uit het vak.

Na deze dag hebben de deelnemers nog een paar weken de tijd om een filmpje (videoclip) van hun nummer te maken die ze vervolgens voor 6 april moeten insturen, want op die datum sluit de inschrijving.

Ook is er dit jaar weer een tekstprijs te winnen. Deze prijs zal door de vakjury worden uitgereikt voor de meest bijzondere tekst. Uiteraard zijn alle teksten geschreven in het Fries of in één van de Friese streektalen.

Nieuw dit jaar is dat het publiek een grotere rol krijgt bij het bepalen wie er naar de finale gaat. Dat gaat zo: De vakjury maakt op 16 april bekend welke 15 inzendingen goed genoeg zijn om door te gaan naar die finale. De filmpjes van deze genomineerden worden online gepubliceerd zodat het publiek kan meestemmen wie er uiteindelijk op het finale podium komt te staan. Want dat kunnen er maar 10 zijn.

Omrop Fryslân radio zal gedurende de stemperiode (16 april – 30 april) op social media en in de programma’s De Middei fan Fryslân, Noardewyn live, Sneon yn Fryslân en Snein yn Fryslân ruim aandacht aan de genomineerden besteden. Op 30 april wordt bekend gemaakt welke 10 deelnemers er doorgaan naar de finale op Zondag 13 mei.

 

Schrijf je nu in voor Liet 2018