Inschrijving Liet 2018 start met ‘Workshopdag‘

De inschrijving voor de nieuwe editie van Liet staat weer open. Vanaf vandaag kunnen bands en singer-songwriters zich aanmelden voor het jaarlijkse Friese songfestival dat dit jaar op 13 mei zal plaatsvinden in Neushoorn in Leeuwarden. Aanmelden kan via de site www.liet.nl.

Dit jaar wordt een spannende editie, want de winnaar van Liet 2018 gaat gelijk door naar de finale van Liet International XXL die dit jaar op woensdag 23 mei (10 dagen later) ook in Leeuwarden zal plaatsvinden.

De nieuwe koers van Liet is gericht op talentontwikkeling. In samenwerking met Neushoorn organiseren we op 17 maart een speciale ‘workshopdag’ waarop de deelnemers hulp en advies van professionals kunnen krijgen bij het schrijven, vertalen of verder ontwikkelen van het nummer/lied waarmee ze het podium op willen. De workshops staan onder leiding van Jan Tekstra, bijgestaan door collega-professionals uit het vak.

Na deze dag hebben de deelnemers nog een paar weken de tijd om een filmpje (videoclip) van hun nummer te maken die ze vervolgens voor 6 april moeten insturen, want op die datum sluit de inschrijving.

Ook is er dit jaar weer een tekstprijs te winnen. Deze prijs zal door de vakjury worden uitgereikt voor de meest bijzondere tekst. Uiteraard zijn alle teksten geschreven in het Fries of in één van de Friese streektalen.

Nieuw dit jaar is dat het publiek een grotere rol krijgt bij het bepalen wie er naar de finale gaat. Dat gaat zo: De vakjury maakt op 16 april bekend welke 15 inzendingen goed genoeg zijn om door te gaan naar die finale. De filmpjes van deze genomineerden worden online gepubliceerd zodat het publiek kan meestemmen wie er uiteindelijk op het finale podium komt te staan. Want dat kunnen er maar 10 zijn.

Omrop Fryslân radio zal gedurende de stemperiode (16 april – 30 april) op social media en in de programma’s De Middei fan Fryslân, Noardewyn live, Sneon yn Fryslân en Snein yn Fryslân ruim aandacht aan de genomineerden besteden. Op 30 april wordt bekend gemaakt welke 10 deelnemers er doorgaan naar de finale op Zondag 13 mei.

 

Schrijf je nu in voor Liet 2018

Ben je er klaar voor?! Morgenavond gaan we genieten van weer een fantastisch Satelliet huiskamertour, dit keer in ús Grou! 😍 We verzamelen om 19.30 bij Grootcafé Treemter. Je kunt de volgende artiesten zien knallen: - Leonard Ford - Chris Egbers - Dichters Edwin de Groot en Dirk Geerdink van RIXT Frysk Dichterskollektyf - Afsluiter Jack Bottleneck Op de poster vind je meer informatie over morgen. Zien we jou daar? Opgeven kan via de link in bio!

Nog één dag wachten en dan kunnen we genieten van de Satelliet húskeamertour in Oudebildtzijl! 🎵 . Nog even wat praktische informatie: we verzamelen tussen 19.30 en 20.00 uur bij Aerden Plaats. Daarna gaan we langs de huiskamerconcerten in het Graauwe Paard, Neeltjes schuur en Kerkje bij Simone. Vanaf 22.30 uur sluit Stonecrobs de avond af.🎤 . We hopen natuurlijk dat jij er ook bij bent, want het belooft een geweldige avond te worden! ✌️ Aanmelden kan via de link in onze bio. Heb je vragen? Stuur ons een bericht!

Heb je gister live naar de radio van Omrop Fryslân geluisterd? Dan heb je misschien wel Folkert-Hans, de eerste halve finalist, gehoord! De komende twee weken, van 29 september t/m 13 oktober, kun je elke dag een genomineerde live op de radio horen. De 15 genomineerden vind je nogmaals in de link in onze bio!

UPDATE: aanstaande crossover gaat in verband met ziekte niet door! De nieuwe datum wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Na Wiebe Kaspers en Esther de Jong is het nu de beurt aan de crossover-composities van @woeblindbirds en Elizabeth Kooy! 🎶 Aanstaande vrijdagmiddag zal dit duo te zien en te horen zijn bij Noardewyn Live, te volgen via radio, TV en internet. Alle crossover duo’s zullen ook optreden tijdens de finale van Liet op 15 november. #Liet2019

Ze zijn bekend: de 15 kandidaten voor Liet 2019! 🎤 Vanaf 29 september kun je bij Omrop Fryslân elke dag een kandidaat live op de radio horen. Uiteindelijk gaan er 10 kandidaten door naar de finale. Wil je graag stemmen op jouw favoriete finalist? Dat kan! Na 13 oktober komen de live-optredens op onze website te staan en kun je stemmen op de artiest die jij het beste vond. Alle genomineerden vind je via www.liet.nl (link in bio).🎙️