Inschrijving Liet 2024 is open!

Het Fries songfestival Liet 2024 start deze week met de inschrijving. Muzikanten worden uitgedaagd om voor woensdag 1 mei een origineel lied in te zenden. Het lied moet in het Fries of in een Friese streektaal zijn geschreven. Inschrijven voor Liet 2024 kan via de site www.liet.frl. Hiermee is de zogenaamde ‘call for songs’ gestart.

De finale van Liet vindt plaats op donderdag 19 september in poppodium Neushoorn te Leeuwarden. Het songfestival heeft ook dit jaar één voorronde. Uit de inzendingen beoordeelt een vakjury welke 12 liedjes zich hiervoor kwalificeren. Op de website van Liet worden de filmpjes van deze 12 kandidaten geplaatst. Het publiek kan hier op stemmen. Het liedje met de meeste publieksstemmen gaat rechtstreeks door naar de finale. De overige 7 nummers worden geselecteerd door de selectiejury. In totaal gaan er 8 acts door naar de finale van Liet 2024. “We hopen dit jaar natuurlijk ook weer op veel originele en leuke liedjes, wij zorgen samen met Omrop Fryslân weer voor een puike editie van Liet”, volgens productieleider Christel Pieper.  

Naast de finalisten treden tijdens Liet ook een aantal bekende Friese muziekacts op. De winnaar van Liet 2024 gaat in november 2024 namens Friesland naar het Regiosongfestival, dit jaar georganiseerd door Limburg. “Een mooie uitdaging voor Friese artiesten om deel te nemen aan Liet en als winnaar Friesland te vertegenwoordigen op het landelijke podium”, volgens Liet-voorzitter Frans Veltman.