Satelliet huiskamerconcerten

Jack Bottleneck en Stonecrobs hoofdacts

Liet presenteert: Satelliet huiskamertours in Oudebildtzijl en Grou

Als onderdeel van de nieuwe Liet-organisatie start in oktober een nieuwe onderdeel: Satelliet. In twee speciale huiskamertours door Oudebildtzijl en Grou zijn in drie huiskamers jong Fri(e)s talent te beluisteren. Ook treden dichters van dichterscollectief Rixt in één van de huiskamers op. De gratis route wordt afgesloten met een grotere act.

De huiskamertours vinden op 4 en 11 oktober plaats. Op beide vrijdagavonden kunnen maximaal 100-120 mensen aansluiten. De tours zijn gratis, aan het einde van de avond wordt aan de bezoekers een eigen bijdrage gevraagd.

Graag aanmelden via deze link.

In Oudebildtzijl is een bont gezelschap aan oud-Liet winnaars te zien, de winnaars van 2012, 2015 en 2018 treden allen aan.

In Grou treedt jong aanstormend talent op in bijzondere locaties, onder andere een tuinmeubelzaak, een B&B en een oud kerkje.

Voor beide routes is het verzamelen tussen 19:30 en 20:00. In Oudebildtzijl (4 oktober) is de verzamelplaats Aerden Plaats, hoofdact de Stonecrobs treedt daar vanaf 22:30 uur op. In Grou (11 oktober) start de route in Grootcafé Treemter. De hoofdact Jack Bottleneck treedt vanaf 22:30 uur op.

 

 4 oktober

Hoofdact Stonecrobs (winnaar Liet 2018) in Aerden Plaats in Oudebildtzijl.

In de huiskamers:

  • Graauwe Paard: de twee vrouwelijke dichters Janneke Spoelstra (Oude Leije) en Carla van der Zwaag (it Hearrenfean) van dichterscollectief Rixt
  • Neeltjes schuur: Marit en Pa (Marit & Nigel, winnaar Liet 2015)
  • Kerkje bij Simone: J.A.N. (voortzetting van Yldau, winnaar Liet 2012)

 

11 oktober

Hoofdact Jack Bottleneck in Grootcafé Treemter in Grou

In de huiskamers:

  • Centrum Grou: Leonard Ford
  • Tuinmeubelzaak de Werpsterhoeke: Chris Egbers
  • Vakantiestudio Grou: de dichters Edwin de Groot en Dirk Geerdink van dichterscollectief Rixt