Satelliet huiskamerconcerten

Jack Bottleneck en Stonecrobs hoofdacts

Liet presenteert: Satelliet huiskamertours in Oudebildtzijl en Grou

Als onderdeel van de nieuwe Liet-organisatie start in oktober een nieuwe onderdeel: Satelliet. In twee speciale huiskamertours door Oudebildtzijl en Grou zijn in drie huiskamers jong Fri(e)s talent te beluisteren. Ook treden dichters van dichterscollectief Rixt in één van de huiskamers op. De gratis route wordt afgesloten met een grotere act.

De huiskamertours vinden op 4 en 11 oktober plaats. Op beide vrijdagavonden kunnen maximaal 100-120 mensen aansluiten. De tours zijn gratis, aan het einde van de avond wordt aan de bezoekers een eigen bijdrage gevraagd.

Graag aanmelden via deze link.

In Oudebildtzijl is een bont gezelschap aan oud-Liet winnaars te zien, de winnaars van 2012, 2015 en 2018 treden allen aan.

In Grou treedt jong aanstormend talent op in bijzondere locaties, onder andere een tuinmeubelzaak, een B&B en een oud kerkje.

Voor beide routes is het verzamelen tussen 19:30 en 20:00. In Oudebildtzijl (4 oktober) is de verzamelplaats Aerden Plaats, hoofdact de Stonecrobs treedt daar vanaf 22:30 uur op. In Grou (11 oktober) start de route in Grootcafé Treemter. De hoofdact Jack Bottleneck treedt vanaf 22:30 uur op.

 

 4 oktober

Hoofdact Stonecrobs (winnaar Liet 2018) in Aerden Plaats in Oudebildtzijl.

In de huiskamers:

  • Graauwe Paard: de twee vrouwelijke dichters Janneke Spoelstra (Oude Leije) en Carla van der Zwaag (it Hearrenfean) van dichterscollectief Rixt
  • Neeltjes schuur: Marit en Pa (Marit & Nigel, winnaar Liet 2015)
  • Kerkje bij Simone: J.A.N. (voortzetting van Yldau, winnaar Liet 2012)

 

11 oktober

Hoofdact Jack Bottleneck in Grootcafé Treemter in Grou

In de huiskamers:

  • Centrum Grou: Leonard Ford
  • Tuinmeubelzaak de Werpsterhoeke: Chris Egbers
  • Vakantiestudio Grou: de dichters Edwin de Groot en Dirk Geerdink van dichterscollectief Rixt

Ben je er klaar voor?! Morgenavond gaan we genieten van weer een fantastisch Satelliet huiskamertour, dit keer in ús Grou! 😍 We verzamelen om 19.30 bij Grootcafé Treemter. Je kunt de volgende artiesten zien knallen: - Leonard Ford - Chris Egbers - Dichters Edwin de Groot en Dirk Geerdink van RIXT Frysk Dichterskollektyf - Afsluiter Jack Bottleneck Op de poster vind je meer informatie over morgen. Zien we jou daar? Opgeven kan via de link in bio!

Nog één dag wachten en dan kunnen we genieten van de Satelliet húskeamertour in Oudebildtzijl! 🎵 . Nog even wat praktische informatie: we verzamelen tussen 19.30 en 20.00 uur bij Aerden Plaats. Daarna gaan we langs de huiskamerconcerten in het Graauwe Paard, Neeltjes schuur en Kerkje bij Simone. Vanaf 22.30 uur sluit Stonecrobs de avond af.🎤 . We hopen natuurlijk dat jij er ook bij bent, want het belooft een geweldige avond te worden! ✌️ Aanmelden kan via de link in onze bio. Heb je vragen? Stuur ons een bericht!

Heb je gister live naar de radio van Omrop Fryslân geluisterd? Dan heb je misschien wel Folkert-Hans, de eerste halve finalist, gehoord! De komende twee weken, van 29 september t/m 13 oktober, kun je elke dag een genomineerde live op de radio horen. De 15 genomineerden vind je nogmaals in de link in onze bio!

UPDATE: aanstaande crossover gaat in verband met ziekte niet door! De nieuwe datum wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Na Wiebe Kaspers en Esther de Jong is het nu de beurt aan de crossover-composities van @woeblindbirds en Elizabeth Kooy! 🎶 Aanstaande vrijdagmiddag zal dit duo te zien en te horen zijn bij Noardewyn Live, te volgen via radio, TV en internet. Alle crossover duo’s zullen ook optreden tijdens de finale van Liet op 15 november. #Liet2019

Ze zijn bekend: de 15 kandidaten voor Liet 2019! 🎤 Vanaf 29 september kun je bij Omrop Fryslân elke dag een kandidaat live op de radio horen. Uiteindelijk gaan er 10 kandidaten door naar de finale. Wil je graag stemmen op jouw favoriete finalist? Dat kan! Na 13 oktober komen de live-optredens op onze website te staan en kun je stemmen op de artiest die jij het beste vond. Alle genomineerden vind je via www.liet.nl (link in bio).🎙️