Winnaar Liet gaat Fryslân vertegenwoordigen in finale Regio Songfestival

Het Fries songfestival Liet gaat samenwerken met Omrop Fryslân om te komen tot een artiest die Fryslân gaat vertegenwoordigen op het Regio Songfestival in Utrecht. Een evenement dat nu al volop landelijke bekendheid krijgt.

De eerste editie van het Regio Songfestival vindt plaats op zaterdag 4 november in de Stadsschouwburg in Utrecht. De inzendtermijn van Liet verschuift met de samenwerking naar 1 augustus waardoor iedereen langer de kans krijgt om een lied in te zenden.

Regio Songfestival

Omrop Fryslân en twaalf andere regionale omroepen organiseren samen het Regio Songfestival. Iedere omroep kan een eigen kandidaat aanleveren. De 13 inzendingen strijden om de winst in een groot live-optreden. De insteek is om de deelnemers in de streektaal te laten zingen. Die talen vertegenwoordigen namelijk de eigenheid van de regio. De samenwerking tussen Omrop Fryslân en Liet is daarmee een logische zet zeggen voorzitter van Liet Frans Veltman en eindredacteur Sybren Terpstra van Omrop Fryslân. “Door de samenwerking willen we proberen het Friese lied naar een hoger niveau te tillen. Deelneming van de Friese winnaar aan het Regio Songfestival en het optreden op een podium dat landelijke op televisie en online te zien zal zijn, kan een grote impuls geven aan het Friese lied. Het zou geweldig zijn dat een Friese deelnemer uiteindelijk het festival in Utrecht wint en landelijk bij de regionale en landelijke zenders te horen is. We hopen dat dit Friese artiesten zal verleiden om mee te doen aan ons eigen Liet 2023 in oktober.”

Aanmelden voor Liet én het Regio Songfestival

De finale van Liet zal plaatsvinden op donderdag 12 oktober in poppodium Neushoorn. Met die nieuwe, en dus eerdere, datum is meer ruimte tot de finale van het Regio Songfestival. Aanmelden voor Liet kan hier en is nog mogelijk tot 1 augustus. De finale van Liet wordt live uitgezonden op televisie bij Omrop Fryslân. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door een professionele jury en het publiek.